12.3.2014

Raamatullinen evankeliumi (lyhyesti selitettynä)

Jumala on oikeamielinen Luoja

Lue Raamatusta: 1. Moos. 1-2, Ps. 89, Ilm. 4

“Alussa loi Jumala taivaan ja maan” 1 Moos. 1:1

Tästä kaikki alkaa. Raamatun mukaan Jumala on luonut sinut ja minut, universumin ja kaiken muun. Koska Jumala on Luojamme, on Hänellä oikeus kertoa meille, kuinka meidän tulee elää. Hän loi meidät rakastamaan, palvelemaan ja nauttimaan Hänen yhteydestään ikuisesti. Jumala on pyhä ja oikeamielinen, mikä tarkoittaa, että Hän on täysin puhdas ja vihaa kaikkea pahaa.

Ihminen on syntinen

Lue Raamatusta: Room. 5, 2. Tess. 1, 1 Joh. 1

“Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä” 1 Joh. 1:8

Me emme kuitenkaan ole etsineet Jumalaa emmekä rakastaneet Häntä, vaan me kaikki olemme kapinoineet Häntä vastaan ja tehneet vääryyttä. Siksi meitä uhkaa ikuinen rangaistus, jonka me kaikki ansaitsemme, koska olemme tehneet syntiä Luojaamme vastaan. Jonakin päivänä me kaikki kuolemme ja joudumme vastaamaan Jumalalle jokaisesta pahasta ajatuksestamme, sanastamme ja teostamme.

Kristus on pelastaja

Lue Raamatusta: Joh. 10, Matt. 28, Ap. t. 4

“Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa” Ap. t. 4:12

Tässä tulevat hyvät uutiset (evankeliumi): vaikka olemme syntisiä ja ansaitsemme helvetin, Jumala on suuressa rakkaudessaan ja armossaan antanut meille pelastajan, jonka kautta voimme saada anteeksi. Jumala lähetti Poikansa, Jeesuksen Kristuksen. Hän eli täydellisen elämän, kuoli ristillä ja kärsi rangaistuksen kaikkien niiden puolesta, jotka kääntyvät ja uskovat häneen. Kolmantena päivänä Hän nousi haudastaan ja voitti kuoleman.

Kääntyminen & usko

Lue Raamatusta: Joh. 3, Ap. t. 17, Ef. 2

“Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi” Mark. 1:15

Kuinka tämä koskee meitä? Jumala käskee meitä kääntymään synnistämme ja luottamaan ainoastaan Kristukseen pelastukseksi ja syntien anteeksi saamiseksi. Jos käännymme Jumalan puoleen ja uskomme Herraan Jeesukseen ja siihen mitä Hän on tehnyt, me pelastumme ja olemme syntyneet uudesti; meillä on uusi ja ikuinen elämä Jumalamme ja Luojamme yhteydessä. Tämä on todellakin hyvä uutinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti